Eetcafé @ the Beach neemt maatregelen tegen 'inbraakfeestjes'

LELYSTAD • Ma 19 oktober 2020 | 16:29 • Maandag 19 oktober 2020 | 16:29

Een 'inbraakfeestje' houden in Eetcafé @ the Beach is vrijwel onmogelijk geworden. Het Lelystadse eetcafé heeft extra sensoren en camera's geplaatst. De politie en de eigenaar krijgen direct een melding als iemand illegaal het pand binnenkomt.

Eerder dit jaar hebben inbrekers, zo'n 4 uur lang, flink 'feestgevierd' in het eetcafé. De ravage was groot: ingegooide ruiten, een leeggehaalde kassa en op tafel lege flessen drank. Zelfs de ijsjesvoorraad was geplunderd. Schade rond de 3.000 euro.

"Als je dit thuis overkomt, ga je zeker onrustiger slapen, maar dit gaat over de zaak. Natuurlijk, dat ze je zaak slopen is absoluut niet leuk. Maar dat kan ik wel beter van me afzetten. Dat zijn maar dingen", zegt eigenaar Ramon de Buis.

De daders zijn nog niet gepakt. Op sociale media was er veel aandacht voor het 'feestje'. Volgens de Buis hebben ruim 14.000 mensen de berichten op Facebook gezien. "Denk dat de daders geschrokken zijn van al die aandacht. Ze hebben het ook niet nog een keer geprobeerd."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel