Raad akkoord met grootschalige huisvesting arbeidsmigranten

ENS • Di 20 oktober 2020 | 0:10 • Dinsdag 20 oktober 2020 | 0:10

Noordoostpolder krijgt een derde, grootschalige locatie voor huisvesting van arbeidsmigranten. De gemeenteraad heeft daar maandag mee ingestemd. Na Marknesse en Luttelgeest krijgt nu ook Ens een plek waar 300 buitenlandse werknemers gaan wonen. De huisvesting komt aan de Enserweg en wordt gebouwd door Level One Housing BV.

Het plan voor de woonvoorziening in Ens bestaat al bijna tien jaar, maar ging in het verleden niet door, omdat er te veel bezwaren waren. Omwonenden gaan nu akkoord met de plannen, onder meer door toezeggingen over het aanleggen van een hoge geluidswal en beplanting. Ook is er een regeling getroffen over waardevermindering van huizen.

Illegale woonpraktijken
De omwonenden eisen nu wel van de gemeente Noordoostpolder dat die de illegale woonpraktijken in de omgeving en het dorp serieus aanpakt. Er komt immers voldoende woonruimte op de nieuwe locatie, zo redeneren ze.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel