Alternatief geluid kerken tijdens Halloween

ZEEWOLDE • Di 20 oktober 2020 | 7:28 • Dinsdag 20 oktober 2020 | 7:28

Kerken in Zeewolde willen een ander geluid laten horen tijdens Halloween. In de nacht van 31 oktober op 1 november, laten de kerken daarom hun lampen branden.

Volgens voorganger Bert Lakerveld van het Kruispunt, de Nederlands Gereformeerde Kerk in Zeewolde, willen de gezamenlijke kerken zo letterlijk laten zien dat er een 'bron van licht' is. "Juist in de duisterste nacht van het jaar", aldus Lakerveld. "Door de bijbel ontdekken we dat God ons oproept om niet in angst te leven."

'Boodschap van hoop, vrede en licht'
De kerken constateren dat het Amerikaanse Halloween steeds meer wordt omarmd in Zeewolde. "Griezelen, duistere praktijken en bangmakerij zijn voor sommigen misschien een leuk tijdverdrijf, maar toch willen veel christenen in Zeewolde vooral een ander geluid laten klinken: een boodschap van hoop, vrede en licht."

Op zondagmorgen 1 november wordt in de deelnemende kerken gevierd dat Jezus de duisternis heeft overwonnen. Naast het Kruispunt laten ook de Schuilhof, de Christengemeente, de EGZ en de Maranathakerk de lampen branden. Ook christelijke boekwinkel de Book-Inn doet mee aan de actie.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel