Boeren voor Buren mogelijk naar Flevoland

FLEVOLAND • Di 20 oktober 2020 | 18:05 • Dinsdag 20 oktober 2020 | 18:05

Voedselinitiatief Boeren voor Buren komt naar Flevoland, als het aan bestuurslid Bauke van der Veen ligt. Het project focust zich nu op inwoners van Amsterdam die net boven het minimum inkomen leven. Deze mensen hebben geen recht op de Voedselbank maar kunnen bij Boeren voor Buren terecht voor goedkope groentepakketten.

Op deze manier wil de organisatie mensen met een kleine portemonnee gezonder laten eten. Het project in Amsterdam loopt goed en daarom hoopt Boeren voor Buren uit te breiden naar Flevoland. Volgens Almeerder Bauke van der Veen is dat een logische volgende stap, omdat bijna alle groenten uit het pakket al uit de Flevopolder komen. Wanneer het initiatief daadwerkelijk de overstap maakt naar Flevoland is nog niet bekend.

Van der Veen houdt zich niet alleen bezig met Boeren voor Buren, maar is ook eigenaar van Vleesch en Co. Met zijn bedrijf verkoopt hij vlees van dieren die in natuurgebieden leven. Zijn nieuwste uitvinding is een worst met bier bier en geroosterde speltkorrels

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel