Dit zijn de 6 spelregels voor een coronaproof Sint Maarten

FLEVOLAND • Di 20 oktober 2020 | 19:54 • Dinsdag 20 oktober 2020 | 19:54

Met maximaal vier personen de straat op en verpakte snoepjes uitdelen. Dat advies geeft de Veiligheidsregio Flevoland voor Sint Maarten. In een aantal Flevolandse gemeenten gaan kinderen op 11 november langs de deuren met een (zelfgemaakte) lampion om snoepjes te verzamelen.

Update:
Dit artikel is opgesteld op 20 oktober. Ruim een week later werd de volgende mededeling rondom Sint Maarten gedaan: "De Veiligheidsregio Flevoland adviseert de inwoners van de betrokken gemeenten om de viering [...] op een alternatieve manier in te vullen, om nieuwe besmettingen met het coronavirus te voorkomen. De dringende oproep vanuit de veiligheidsregio is om niet langs de deuren te gaan dit jaar en [...] thuis in kleine en huiselijke kring te vieren." Deze oproep geldt op 11 november nog steeds.

Vanwege corona heeft Veiligheidsregio Flevoland een aantal spelregels opgesteld:

- Het is niet toegestaan om samen te komen in de publieke ruimte of in een besloten plaats met een groep van meer dan 4 personen, zowel binnen als buiten. Kinderen tot en met 12 jaar tellen hierbij niet mee.

- Ouders die met hun kinderen meelopen moeten onderling 1,5 meter afstand houden, als ze niet tot hetzelfde gezin behoren.

- Ouders en de bewoners bij wie gezongen wordt, moeten ook 1,5 meter afstand van elkaar houden.

- De 1,5 meter afstand geldt ook voor kinderen van 13 jaar en ouder ten opzichte van volwassenen (meelopende ouders die niet tot hun gezin behoren en bewoners die traktaties uitdelen).

- Kinderen tot en met 12 jaar hoeven geen 1,5 meter afstand te houden tot elkaar en volwassenen.

- Het advies is om alleen voorverpakt snoep, fruit of snoepgroenten aan de kinderen te geven.

De ondernemers in de Lange Nering in Emmeloord hebben inmiddels besloten om geen Sint Maarten te vieren. Dat zegt Jacqueline de Ruiter van Centrummanagement Emmeloord. In de winkelstraat is het traditie dat kinderen snoep kunnen krijgen op 11 november, maar dat gaat dit jaar dus niet door.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel