Gedeputeerde moet minister Schouten streng toespreken

FLEVOLAND • Do 22 oktober 2020 | 0:46 • Donderdag 22 oktober 2020 | 0:46

Gedeputeerde Harold Hofstra van Flevoland moet een hartig woordje spreken met minister Carola Schouten van Landbouw. Dat hebben Provinciale Staten hem opgedragen.

Hofstra moet de minister dringend verzoeken om boeren zo snel mogelijk duidelijkheid te verschaffen over de PAS-meldingen voor stikstof. Hierover bestaat in de Flevolandse landbouwsector veel onzekerheid en onrust, zo zeggen verschillende Statenfracties. Het brengt het voortbestaan van bedrijven in gevaar.

Het gaat om meldingen van boeren die onder het vorige beleid geen aparte vergunning hoefden aan te vragen, maar konden volstaan met een melding over hun stikstofuitstoot. In Flevoland betreft dat zo'n 140 agrariërs. Nu de regels rondom stikstof zijn aangescherpt, is hun situatie niet langer legaal.

Provinciale Staten van Flevoland ergeren zich er aan dat minister Schouten, ondanks eerdere toezeggingen, nog geen oplossing voor dit probleem heeft gevonden. Hofstra van de ChristenUnie moet er bij zijn partijgenoot Schouten op aandringen om dit zo snel mogelijk te regelen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel