Fontein Meerpaalplein permanent verlicht in regenboogkleuren

DRONTEN • Do 22 oktober 2020 | 23:02 • Donderdag 22 oktober 2020 | 23:02

De fontein Bedriegertjes op het Meerpaalplein in Dronten krijgt permanent de regenboogkleuren om aandacht vragen voor de acceptatie van LHBT'ers. Dat is donderdagavond besloten tijdens de raadsvergadering.

Tijdens de Coming Out Day vorige week zondag was de fontein voor de gelegenheid in regenboogkleuren uitgevoerd. Voor GroenLinks en D66 aanleiding om dit permanent te maken. "Ik vind het ontzettend leuk en ontzettend tof dat wij als eerste gemeente een regenboogfontein krijgen. Misschien is dat nog wel toffer dan het regenboogzeebrapad van andere gemeenten", aldus Lazise Hillebregt van D66.

Ook andere partijen in de gemeente vinden de regenboogfontein een goed plan. Marloes Hotting van de ChristenUnie zei daarover: "Een fontein die verwijst naar regenboog, wijst ons op de hoop die er is voor iedereen."

Toch was niet iedereen even enthousiast. "Een fontein is niet het geëigende middel", zei Peter Duvekot van de SP. Suzanne Stoop van de PvdA voegde daar aan toe: "Als het standaard de regenboogkleuren krijgt, gaat aandacht er misschien van af." Siert Jan Lap denkt dat andere groepen te kort worden gedaan en hij zegt dat dit initiatief naar symboolpolitiek neigt.

Desondanks werd het voorstel zonder stemming breed aangenomen. Ook het college van burgemeester en wethouders schaart zich achter de regenboogfontein.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel