Almeerse coronapatiënten overgevlogen naar Duitsland

ALMERE • Vr 23 oktober 2020 | 8:58 • Vrijdag 23 oktober 2020 | 8:58

Twee Almeerse coronapatiënten zijn vrijdagmiddag van het Flevoziekenhuis per ambulancehelikopter naar een ziekenhuis in het Duitse Münster gebracht. De zorg in Almere wordt op die manier ontlast. Het gaat om de eerste Nederlandse coronapatiënten die naar het buitenland gaan, sinds het begin van de tweede golf.

De helikopter zou eigenlijk om 09.30 uur vertrekken, maar vanwege mist werd dat uitgesteld. De helikopter kan één patiënt tegelijkertijd vervoeren. De ambulancehelikopter vertrok uiteindelijk rond 12:30 uur met de eerste Almeerse patiënt. De tweede patiënt is rond 16:00 uur vertrokken.

De capaciteit van de zorg in Nederland raakt overbelast door de toestroom van mensen die COVID-19 hebben. Eerder werd besloten om de reguliere zorg af te schalen met 20%, in onder meer het Flevoziekenhuis. Om te voorkomen dat de zorg nog verder afgeschaald moet worden, worden de coronapatiënten naar het buitenland gebracht.

Het aantal coronabesmettingen loopt al weken op. Vorige week stierven drie Flevolanders door het virus. Zo'n 1.000 mensen testten in die periode positief, 38 procent meer dan de week daarvoor. Donderdag werd landelijk een record bereikt van ruim 9.200 geregistreerde coronagevallen in één dag.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel