Fietsersbond van kastje naar de muur gestuurd om verkeerssituatie bij oprit A6

LELYSTAD • Vr 23 oktober 2020 | 17:47 • Vrijdag 23 oktober 2020 | 17:47

Fietsersbond Lelystad heeft de afgelopen jaren al vaker aandacht gevraagd bij verschillende instanties over de verkeerslichten die te strak zouden zijn afgesteld op de kruising bij de McDonald's. Volgens voorzitter Ton ten Brinke wordt de bond van het kastje naar de muur gestuurd.

Afgelopen woensdagmiddag vond er op het kruispunt een ongeluk plaats tussen een scooter en een vrachtwagen. De bestuurder van de scooter raakte ernstig gewond. De oorzaak van dat ongeval is nog niet bekend. Op die plek kruist het Larserpad, waar scooters en fietsers overheen mogen rijden, de oprit naar de A6.

Donderdag bleek uit waarneming van Omroep Flevoland dat het erop lijkt dat de verkeerslichten te strak staan afgesteld. Het komt geregeld voor dat twee verkeersdeelnemers beide door groen rijden en met elkaar in botsing kunnen komen.

'Nooit antwoord ontvangen'
"We krijgen moeilijk contact met Rijkswaterstaat en hebben nooit een antwoord ontvangen", zegt Ten Brinke. De Fietsersbond heeft wel een gesprek gehad met de provincie Flevoland. "Zij erkennen het probleem, maar zij zeggen dat ze er uiteindelijk niet over beslissen." Volgens de provincie is Rijkswaterstaat verantwoordelijk voor de verkeerslichten van de kruising.

Rijkswaterstaat zegt tegen Omroep Flevoland dat de plek waar het ongeluk plaatsvond, onderdeel uitmaakt van het onderliggend wegennet. Dat zijn wegen die niet in het bezit zijn van Rijkswaterstaat. "Wij zijn zeer begaan met de scooterrijder, maar kunnen hier helaas niks aan doen."

De provincie was vrijdagmiddag niet meer bereikbaar voor commentaar op dit verhaal.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel