Márion Reizen vervoert opnieuw coronapatiënten

DRONTEN • Vr 23 oktober 2020 | 20:54 • Vrijdag 23 oktober 2020 | 20:54

Het Dronter busbedrijf Márion Reizen is sinds vrijdag opnieuw betrokken bij de herverdeling van coronapatiënten over het land. Op verzoek van het Witte Kruis heeft het bedrijf drie patiënten uit Den Haag en een patiënt uit Leiden met een speciale bus naar ziekenhuis Isala in Zwolle gebracht. Dat gebeurde onder begeleiding van motoragenten van de Landelijke Eenheid en onder toezicht van een arts.

Márion wordt gevraagd voor het vervoer, omdat enkele bussen van het bedrijf een lift hebben. Die is geschikt voor rolstoelen, maar ook voor brancards. Dankzij de lift kunnen coronapatiënten op een rustige manier liggend de bus in worden getild. In de bus zijn speciale onderstellen bevestigd waar brancards op vast kunnen worden gemaakt.

Tijdens de eerste coronagolf voerde Márion op verzoek ook diverse coronaritten uit. Toen werden zo'n 50 patiënten naar andere plekken in het land gebracht. Onderweg zijn verplegers en EHBO'ers aanwezig om de patiënten te verzorgen. Iedereen in de bus, inclusief de chauffeur, draagt beschermende kleding en mondmaskers.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel