Inbrekers roven dure kledingcollectie: 'Dit is al de tweede keer in een week'

ALMERE • Zo 25 oktober 2020 | 13:08 • Zondag 25 oktober 2020 | 13:08

Inbrekers hebben in de nacht van vrijdag op zaterdag brutaal toegeslagen bij kledingwinkel Siempre Almere. Op een video die de winkel online heeft gezet, is te zien dat het minimaal gaat om vier daders.

De inbrekers komen via een gat in de ruit naar binnen. Drie zijn in de zaak, terwijl de vierde buiten wacht met een enorme zak om de kleding in te stoppen. De inbrekers vluchten met hun opvallende buit op twee scooters.

Volgens eigenaar Mike Emmelkamp van Siempre is het de tweede inbraak in een week tijd. De inbraak dit weekend is gefilmd door een bewoner van een appartement boven de Hema. Een andere buurman heeft vuurwerk naar de inbrekers gegooid. Die kregen toen door dat ze gezien waren en namen de benen. "Ik ben die man ontzettend dankbaar, anders was de schade helemaal niet te overzien geweest", zegt Emmelkamp.

De politie meldt dat dezelfde nacht twee verdachten aangehouden. Het gaat om een man van 19 jaar oud uit Amsterdam en een man van 31, ook uit Amsterdam. Bij de opsporing is gebruik gemaakt van bewakingscamera's in het stadscentrum. De verdachten zitten vast.

Peperdure jassen
Tijdens de vorige inbraak zijn ruim 30 winterjassen van het merk Parajumpers gestolen, en kleding van Carlo Colucci. Bij de tweede inbraak hadden de inbrekers het vooral op de jassen voorzien. Zo'n 20 stuks zijn gestolen. De totale schade is vele tienduizenden euro's.

"Wij verdienen ons geld nu vooral met de winterjassen. Daar hebben we er niet veel meer van", vertelt de eigenaar. "Vanwege de coronapandemie worden er een stuk minder van deze jassen gemaakt en ook de leveringen duren lang. Dit soort inbraken zorgt voor extra grote problemen."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel