Buren voor vierde keer naar rechter vanwege ruzie over toegangspad

NOORDOOSTPOLDER • Zo 25 oktober 2020 | 19:00 • Zondag 25 oktober 2020 | 19:00

Twee overburen aan de Zuidwesterringweg bij Nagele blijven ruzie maken over het gezamenlijk gebruik van een pad naar een akker. De rechter in Lelystad doet volgende week voor de vierde keer uitspraak in de kwestie. De familie Vedelaar en de familie Gritter hebben al jarenlang een conflict over het recht van overpad. De weg loopt langs de woonboerderij van Gritter, maar Vedelaar mag het pad gebruiken om met de tractor bij een akker te komen.

Volgens Vedelaar deed zijn buurman het toegangshek dit voorjaar niet open. Ook blokkeert Gritter soms zelf het pad en laat hij honden loslopen die al twee keer gebeten zouden hebben. Volgens Gritter was het hek dit voorjaar gewoon open en zorgt de buurman met de tractor voor scheuren in betonplaten. Vedelaar spreekt dat tegen; de scheuren zouden al in de betonplaten zitten toen de familie Gritter er vijf jaar geleden kwam wonen. Een vechtpartij tussen Gritter en de vader van Vedelaar in september was ook niet bevorderlijk voor de onderlinge verstandhouding.

Het pad waar het gesteggel over gaat

Gritter wijst op een alternatief pad om bij de akker te komen, maar dat is volgens Vedelaar geen optie. Vedelaar eist in de vierde rechtszaak onbelemmerde toegang tot het pad en eist een dwangsom van 10.000 euro per belemmering, oplopend tot vijf ton. Gritter wil dat de buurman nog maar twee keer per dag over het pad rijdt. De rechter in Lelystad doet op 5 november uitspraak.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel