"Geen woonplicht nodig om beleggerspanden te voorkomen"

LELYSTAD • Ma 26 oktober 2020 | 12:47 • Maandag 26 oktober 2020 | 12:47

Wie een nieuw huis koopt in Lelystad, is niet verplicht er te gaan wonen. Dat antwoordt het college van burgemeester en wethouders van de provinciehoofdstad in antwoord op vragen van de Partij van de Arbeid.

De PvdA wil een woonplicht invoeren. Zo willen de sociaal-democraten voorkomen dat beleggers panden opkopen en verhuren. Andere gemeenten in Nederland voeren zo'n woonplicht wel in. Ook de partij Lelystads Belang stelde hier eerder vragen over.
In Noordoostpolder stelde de PvdA ongeveer dezelfde vragen.

Doorverkocht
Volgens B&W is de afgelopen vier jaar niet één nieuwe woning opgekocht door een belegger. Wel zijn tussen 2016-2020 vier nieuwe huizen snel doorverkocht, maar het stadsbestuur weet niet of de huizen aan beleggers zijn doorverkocht. Van het gehele woningbestand is ongeveer vier procent in handen van mensen die het huis verhuren. Niet een aantal dat een woonplicht rechtvaardigt, schrijft het college aan de raad.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel