Stijging aantal auto-inbraken Almere, rest van de provincie juist daling

FLEVOLAND • Di 27 oktober 2020 | 5:00 • Dinsdag 27 oktober 2020 | 5:00

In de afgelopen zomermaanden is het aantal auto-inbraken in Flevoland gestegen ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Maar die stijging komt wel volledig voor rekening van Almere, in andere gemeenten daalde het aantal diefstallen uit auto's juist.

In Almere werden in het derde kwartaal 183 auto-inbraken geregistreerd, tegen 83 het jaar ervoor. In andere gemeenten is er juist een daling te zien. Zo is in Dronten het aantal inbraken afgenomen van 30 naar 9. En in Lelystad van 42 naar 34.

Alleen Urk is zeer stabiel te noemen: daar is in juni, juli, en augustus 1 keer ingebroken in een auto, en dat was vorig jaar precies hetzelfde.

Het totale aantal inbraken in de provincie was in het derde kwartaal 248. Dat is in lijn met het beeld van de afgelopen vijf jaar, vorig jaar viel het totale aantal inbraken wat lager uit.

De cijfers zijn afkomstig van de politie op basis van het aantal aangiften. Op onderstaande kaart kun je zien hoe vaak er in jouw gemeente is ingebroken in auto's.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel