Bebouwing De Boei is een stap dichterbij

EMMELOORD • Ma 26 oktober 2020 | 23:59 • Maandag 26 oktober 2020 | 23:59

Een meerderheid van de gemeenteraad van Noordoostpolder lijkt voorstander te zijn van winkels en appartementen op locatie De Boei in Emmeloord. Dat werd maandagavond duidelijk in de commissievergadering Woonomgeving. De raad moet het bestemmingsplan aanpassen om de nieuwe bebouwing mogelijk te maken op de plek waar tot 2015 flat De Boei stond.

Wethouder Wiemer Haagsma is blij dat de gemeenteraad positief staat tegenover het plan voor de locatie De Boei. Het is één van de laatste onderdelen van het centrumplan voor Emmeloord. Op de plek van de gesloopte flat De Boei moeten 32 appartementen komen met daaronder winkels, waaronder de Jumbo-supermarkt die nu nog aan de overkant zit.

Op het voorontwerp van het bestemmingsplan voor De Boei, dat zes weken ter inzage lag, kwamen geen zienswijzen van ondernemers en omwonenden binnen. Daarom is de gemeenteraad nu aan zet.

Naast het nieuwe gebouw op de locatie De Boei volgt er een herontwikkeling van het winkelpand aan het Kettingplein. Of de Aldi die nu nog aan de Zuiderkade zit daar komt, kan Haagsma niet zeggen. "De invulling van de gebouwen, daar gaat de gemeente niet over, dat is aan de exploitant." Er mag in het winkelpand geen nieuwe supermarkt komen, wel een bestaande levensmiddelenzaak uit de gemeente. "Als je er een extra supermarkt wilt hebben, zou dat betekenen dat dat een verplaatsing van elders moet zijn."

Het Jumboplein voor de supermarkt wordt niet bebouwd. Dat was een optie, maar ondernemers en omwonenden staan daar niet positief tegenover. De PvdA-fractie wil daar nog wel meer duidelijkheid over en wil daar nog over in debat. De gemeenteraad stemt in november over het bestemmingsplan. De bouw van het woon- en winkelpand op de locatie De Boei moet begin volgend jaar van start gaan.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel