Van Werven Recycling maakt zonnebrilkokers van uitvinding Boyan Slat

BIDDINGHUIZEN • Di 27 oktober 2020 | 18:39 • Dinsdag 27 oktober 2020 | 18:39

Twee jaar geleden lag de Wilson in de oceaan tussen Hawaï en Californië. De zeshonderd meter lange buis moest plastic uit de oceaan halen en opslaan. Een uitvinding waar lang aan was gewerkt door Nederlander Boyan Slat. De buis werkte niet zoals Slat gehoopt had, dus uiteindelijk is deze weer uit het water gehaald. Nu maakt Van Werven Recycling uit Biddinghuizen zonnebrilkokers van het apparaat.

Het plastic dat van de Wilson kwam werd in scheepscontainers vervoerd naar Biddinghuizen. Daar maakte Van Werven Recycling er stukjes van 12 millimeter lang van. Van deze stukjes worden de brillenkokers gemaakt. Geheel in stijl van de oorspronkelijke buis die in de zee lag.

Ton van der Giessen is directeur van Van Werven Recycling en is blij met de brillenkoker die gemaakt is van de Wilson. Volgens van der Giessen kunnen er honderdduizenden brillenkokers gemaakt worden van al het plastic dat van de buis kwam.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel