Eis: honderd uur werkstraf voor verduisteren 20.000 euro

ALMERE • Wo 28 oktober 2020 | 10:01 • Woensdag 28 oktober 2020 | 10:01

Een vrouw die wordt verdacht van het verduisteren van 20.000 euro bij Hotel Finn in Almere, heeft honderd uur werkstraf tegen zich horen eisen. Ze was er werkzaam als receptionist en administratief medewerker en vervalste kaslijsten om de verduistering te verbloemen, stelt het Openbaar Ministerie.

De aangifte is zeven jaar geleden gedaan door de hoteleigenaar. Al in 2012 kwamen de eerste vermoedens dat er in de kaslijsten zaken met correctielak werden weggewerkt. Er waren meer dan honderd gevallen waar de boekhouding niet klopte. Dat ging dan bijvoorbeeld om boekingen van gasten en om cashbetalingen die niet waren terug te vinden.

De politie onderzocht zes van de honderd gevallen en kwam tot de conclusie dat kaslijsten werden gemanipuleerd. Volgens justitie zou dat steeds zijn gebeurd toen de verdachte aan het werk was. Diverse medewerkers legden verklaringen af. Ze vonden het handelen van de receptionist bijzonder. Ze zat altijd in het kasboek te rommelen, zei een van hen.

Diep in de schulden
De verdachte zegt onschuldig te zijn. "Iedereen kan dit gedaan hebben want mijn account werd door meerdere mensen gebruikt. Iedereen van receptie tot aan de leiding kende mijn wachtwoord." Volgens haar advocaat was er iets anders aan de hand. Het bedrijf wilde van haar af, zegt de advocaat. Finn heeft haar in november 2013 een voorstel gedaan. Toen de verdachte dat afwees is er aangifte tegen haar gedaan. "Als mijn cliënt betrokken zou zijn geweest bij de fraude dan had zij die overeenkomst getekend." Nu werd zij ontslagen wegens fraude en liep ze ook nog een werkeloosheidsuitkering mis. Ze kwam diep in de schulden.

Met de eis hield de officier van justitie rekening met de lange tijd die het duurde voor de zaak op zitting kon komen. De uitspraak is op 10 november.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel