Veel minder reizigers in de bus, wel meer zwartrijders

ALMERE • Wo 28 oktober 2020 | 14:59 • Woensdag 28 oktober 2020 | 14:59

Het zwartrijden in het busvervoer van Almere is als gevolg van de coronamaatregelen toegenomen. Reden is dat reizigers tijdelijk niet bij de voordeur mochten instappen. Deze toename van het zwartrijden in het OV is in heel Nederland geconstateerd. Inmiddels wordt er weer volop op zwartrijden gecontroleerd, ook in Almere.

Dat dit in een enkel geval tot incidenten kan leiden blijkt uit een geweldsincident tegen service- en veiligheidsmedewerkers van Keolis op 11 september. Een groep jongeren viel toen in een bus in Almere Stad enkele boa's van Keolis aan. De politie kon twee 18-jarige jongens uit Almere en Alkmaar aanhouden.

De coronacrisis heeft een forse impact gehad op het busvervoer in Almere. Dat schrijft busvervoerder Keolis in haar actieplan Sociale Veiligheid Almere 2021. Nadat het land een 'intelligente lockdown' inging, is het aantal busreizigers fors gedaald.

Ook is het aantal incidenten in de bus in de maanden april, mei en juni van dit jaar flink verminderd ten opzichte van vorig jaar. Vielen er in het tweede kwartaal van 2020 39 incidenten te noteren, in 2019 was dat nog 61.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel