Burgemeester Gorter: 'Cameratoezicht volgens de regels'

ZEEWOLDE • Do 29 oktober 2020 | 11:24 • Donderdag 29 oktober 2020 | 11:24

Het geplande cameratoezicht op twee plekken in Zeewolde wordt allemaal volgens de regels gedaan. Dat zegt burgemeester Gerrit Jan Gorter van Zeewolde. Bij de skatebaan aan het Kluunpad en bij een voetbalpleintje in de wijk Horsterveld wil de burgemeester camera's plaatsen. Met de maatregel probeert de gemeente de vuurwerkoverlast in het dorp stoppen.

Volgens Gorter zijn alle wettelijke regels gevolgd om cameratoezicht mogelijk te maken. De burgemeester gaf aan dat er als test tijdelijk beveiligingscamera's hebben gehangen. Er werd gekeken waar de camera's het beste beeld geven. Om die reden waren de vereiste aankondigingen nog niet geplaatst. De gemeente is bij wet verplicht om aan te geven als je in een gebied komt waar cameratoezicht is. De tijdelijke camera's zijn na de test weggehaald.

Een woordvoerder van de gemeente Zeewolde liet eerder deze week weten dat de camera's wél waren opgehangen en dat de gemeente er verder 'geen ruchtbaarheid' aan wil geven. Na publicatie van een artikel van Omroep Flevoland werd de redactie gebeld met het verzoek om de locaties van de camera's uit het bericht te halen. Een van de eisen van cameratoezicht is de preventieve werking van camera's en het vergroten van het veiligheidsgevoel. Toch zweeg het gemeentehuis over cameratoezicht.

De vragen en berichtgeving van Omroep Flevoland over de camera's kwamen volgens burgemeester Gorter wat ongelukkig uit. De gemeente was verrast door alle aandacht. Gorter laat nu weten dat er geen camera's hangen, maar dat de aankondigingen er inmiddels wel hangen. De gemeente is nog aan het bepalen wat een geschikt moment is om de camera's te plaatsen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel