Tweede paard dood bij pensionstal door het rhinovirus

LELYSTAD • Vr 30 oktober 2020 | 10:11 • Vrijdag 30 oktober 2020 | 10:11

Bij Maverick Stables in Lelystad is in de nacht van donderdag op vrijdag een tweede paard dood gegaan aan het rhinovirus. Dat zegt Mariëlle Vogelaar, één van de eigenaren van de pensionstal. Het gaat om een drachtige merrie.

Ook is er een paard bijgekomen met koorts, die is inmiddels geïsoleerd van de rest in de binnenbak. Daarmee komt het aantal paarden dat mogelijk het virus heeft op zes. Donderdagavond werd bekend dat het voor paarden zeer besmettelijke virus bij de stal is vastgesteld.

Hoe het rhinovirus op de stal heeft kunnen toeslaan, is nog niet bekend. Volgens Vogelaar hebben de besmette paarden geen contact met elkaar en ook de eigenaren van de paarden gaan niet met elkaar om. Vrijdag komen deskundigen langs voor onderzoek.

Van de paarden wordt dagelijks twee keer de temperatuur opgemeten. Om dat voor elkaar te krijgen, moeten er voldoende thermometers zijn. Vogelaar gaat daarom langs bij iedere drogist in de stad om een thermometer op te halen. Vanwege het coronavirus is er voor iedere klant maar één beschikbaar.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel