CDA: 'Zet boa's in bij scholen voor naleving coronaregels'

ALMERE • Vr 30 oktober 2020 | 13:33 • Vrijdag 30 oktober 2020 | 13:33

Het CDA in Almere wil dat de gemeente boa's inzet op scholen voor naleving van de coronaregels. Dat zegt fractie-assistent Lesley van Hilten. Het gaat om scholen die zelf aangeven niet de middelen te hebben voor de handhaving.

Ook moeten scholen volgens de partij door de wethouder Onderwijs gewezen worden op hun verantwoordelijkheid in de handhaving van die regels. Volgens Van Hilten is het belangrijk dat jongeren rekening houden met de regels van het RIVM. "Alleen samen mét de jongeren krijgen we corona eronder."

Om dat voor elkaar te krijgen wil het CDA dat alle scholieren en studenten eenmalig een gratis mondkapje krijgen. Dit zou de leerlingen moeten aansporen om vanaf nu een mondkapje te dragen binnen de schoolgebouwen. Het CDA dient daarover een motie in, nadat bezorgde ouders aan de bel trokken.

"Er bereiken mij veel signalen van verontruste ouders, die bang zijn voor besmetting binnen hun gezin. Zeker jongeren in de bovenbouw van de middelbare school en studenten blijken net zo besmettelijk te zijn als volwassenen. Op verschillende scholen draagt een groot deel van de jongeren geen mondkapje in de openbare ruimte onder het mom dat het nog niet verplicht is", zegt Van Hilten.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel