Oliebollen bestellen om de lokale horecaondernemer te steunen

EMMELOORD • Vr 30 oktober 2020 | 14:34 • Vrijdag 30 oktober 2020 | 14:34

Horecaondernemer John van Beek van Bij Ons in de Wellerwaard in Emmeloord heeft een actie bedacht om andere horecaondernemers te helpen in deze tijd. Zijn personeel heeft nu niet veel te doen en daarom laat Van Beek ze de komende tijd oliebollen bakken. 20 procent van de opbrengst gaat naar anderen.

Kopers van de oliebollen kunnen bij hun bestelling aangeven aan wie ze een deel van de opbrengst schenken. Dat kan bijvoorbeeld ook een lokale sportvereniging zijn. Clubs zijn namelijk qua inkomsten voor een deel afhankelijk van de horeca.

Loco-burgemeester Marian Uitdewilligen vindt het een mooi initiatief: ''Zo dragen we niet allemaal een steentje bij, maar een oliebol.'' De website reddehorecabol.nl gaat volgende week online. De oliebollen kunnen vervolgens van vrijdag tot en met zondag worden opgehaald in tijdvakken. Van Beek: ''Als Flevo Boys dus bijvoorbeeld 1.000 bollen verkoopt, gaat er een paar honderd euro naar de voetbalclub.''

De actie is overigens niet alleen lokaal. Door heel Nederland kan een pakket besteld worden met daarin alle ingrediënten om zelf bollen te bakken.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel