Pionierspad genomineerd voor beste wandelroute Benelux

FLEVOLAND • Vr 30 oktober 2020 | 15:46 • Vrijdag 30 oktober 2020 | 15:46

Het Pionierspad zou wel eens de Wandelroute van het Jaar 2021 kunnen worden. De wandelroute die door Flevoland loopt haalde de longlist en neemt het op tegen 16 andere kanshebbers uit de Benelux. In februari volgend jaar maakt een jury namens Fiets en Wandelbeurzen in Nederland en België bekend wat de beste route van 2021 is.

Dat het Pionierspad vernieuwd is, blijft niet onopgemerkt. De route van 217 kilometer gaat dwars door Flevoland. Volgens de organisatie brengt de route wandelaars over onverharde paden door nieuwe natuurgebieden zoals het Waterloopbos, het rivierduingebied, het Oostvaardersveld, Knarbos en het Horsterwold.

Iedereen kan zijn of haar favoriete route voordragen bij de jury waarin ervaren fietsers en wandelaars zitten, meldt de organisatie. De Belgisch-Nederlandse jury loopt alle genomineerde routes na en beoordeelt ze aan de hand van een groot aantal criteria.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel