Meeste Flevolandse fietspaden niet goed verlicht

FLEVOLAND • Za 31 oktober 2020 | 11:57 • Zaterdag 31 oktober 2020 | 11:57

Bijna 80 procent van de fietspaden in de gemeenten Dronten en Zeewolde is niet goed verlicht. Dat blijkt uit cijfers van de Fietsersbond. Volgens de bond is naast goede fietsverlichting, ook verlichting van het fietspad erg belangrijk.

De Flevolandse gemeenten hebben veel wegen buiten de bebouwde kom. Omdat het daar rustig is, worden veel fietspaden niet verlicht, stelt de Fietsersbond. "Als er weinig wordt gefietst, dan zijn lantaarns al gauw lichtvervuiling", legt Jaap Kamminga van de Fietsersbond uit. Wel vindt de bond dat gemeenten bij belangrijke fietsroutes kunnen nadenken over slimme straatverlichting, die aangaat als je aan komt fietsen en uit gaat als je weer weg bent.

In Lelystad is 65 procent van de fietspaden niet verlicht, in Noordoostpolder 70 procent. De gemeenten Almere en Urk hebben de meeste verlichte fietspaden van de provincie. Daar is ongeveer 60 procent wel goed verlicht.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel