Stoep opengebroken: "Ik kan geen kant meer op met mijn scootmobiel"

ALMERE • Ma 2 november 2020 | 21:10 • Maandag 2 november 2020 | 21:10

Bewoners van de Leidenstraat in de Almeerse Stedenwijk ergeren zich groen en geel aan werkzaamheden voor hun deur. De stoep wordt opnieuw bestraat en daardoor ligt deze sinds vorige week helemaal open.

Gevolg is dat vooral oudere bewoners die afhankelijk zijn van een scootmobiel of rollator de deur niet of nauwelijks uit kunnen. "Ik zit de hele dag thuis, ik kan geen kant meer op", zegt Hennie Elzenaar. "De enige die boodschappen kan doen, is mijn man."

Vast in het zand
Elzenaar is slecht ter been en gebruikt daarom een scootmobiel. Verder dan haar eigen voortuin komt ze op dit moment niet. "In het zand rijdt hij niet." Haar woning via de achterkant verlaten is ook geen optie, zo vertelt ze. Bij het hekje in haar achtertuin treft ze een drempel aan waar de scootmobiel niet overheen kan.

Ook de 83-jarige George Rieder beklaagt zich. "Met mijn rollator kan ik daar niet doorheen natuurlijk. En met mijn vuilnisbakken ook niet." Rieder noemt het vreemd dat de stoeptegels overal in de straat tegelijk verwijderd zijn. Alle huizen zitten zo tegelijkertijd zonder bestrating voor de deur. Rieder had liever gezien dat de stoep beetje bij beetje vervangen wordt, zodat hij het slechts één of twee dagen zonder tegels voor zijn deur moet doen.

'Leg loopplanken neer!'
De bewoners hopen dat er snel loopplanken worden neergelegd zodat ze hun woningen alsnog met hun scootmobiel of rollator kunnen verlaten. Ze hebben gebeld naar de gemeente en naar het nummer op de bewonersbrief die ze hebben ontvangen, maar tot nu toe zonder resultaat.

Gemeente: per ongeluk ook achterpad weggehaald
Gevraagd naar een reactie laat de gemeente Almere weten dat er in elk geval een fout is gemaakt door ook een pad dat achter sommige huizen langsloopt te verwijderen. Dat is vrijdag per ongeluk gebeurd. "Dit is ondertussen ook weer hersteld. Vandaag zijn er bloemen gebracht bij de betreffende bewoners." Over onvrede die er bestaat over de werkzaamheden aan de voorkant van de woningen, zegt de gemeente niets.

Update: aanvullende reactie gemeente
Dinsdagochtend kwam de gemeente met de volgende reactie:

"In de bewonersbrief die verstuurd is naar aanleiding van het groot onderhoud staat een telefoonnummer en een mailadres vermeld. We hebben de afspraak dat altijd één zijde van de woning bereikbaar is. Als bewoners niet uit de voeten kunnen met de maatregelen die wij hebben bedacht, kunnen ze altijd mailen, bellen of even naar de keet (al is er vanwege Covid geen inloopspreekuur meer). Er wordt dan gekeken naar mogelijke oplossingen."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel