Cateraar Breet stopt door corona: 'Dit bedrijf was mijn levenswerk'

DRONTEN • Di 3 november 2020 | 6:34 • Dinsdag 3 november 2020 | 6:34

Catering- en partyservice J. Breet in Dronten sluit op 1 december de deuren. Eigenaar Jan Breet kan het familiebedrijf vanwege de coronacrisis niet langer draaiende houden.

Het bedrijf is een begrip in Flevoland. Breet verzorgde de catering voor bedrijven en festivals in de regio. "Grote barbecues en grote feesten waren het", vertelt Breet terwijl hij schalen met maaltijden in gereedheid brengt voor levering aan een klant. "Maar we deden ook de catering voor huwelijken en begrafenissen."

Na 15 maart kwam de kink in de kabel. Breet: "We hadden voor deze zomer weer een gigantische portefeuille: de catering voor Walibi en festivals als Lowlands en Defqon.1. Maar corona was de nekslag." Grote festivals gingen niet door en dus verloor het bedrijf veel opdrachten.

Breet zegt dat er nog van alles is geprobeerd om het bedrijf financieel gezond te houden. "Afhaalmaaltijden maken, luxe pakketten samenstellen, voor kerst en oud en nieuw speciale aanbiedingen. Maar we hebben toch besloten om per 1 december de stekker eruit te trekken."

De nu 65-jarige cateraar blikt tevreden terug op zijn onderneming en is blij dat zes van de zeven medewerkers inmiddels een andere baan hebben. "Ik begon 33 jaar geleden vanuit een bijkeuken in Swifterbant en kwam hier in 1993 naartoe. Dit bedrijf was mijn trots en levenswerk", zegt hij met een brok in de keel. "We zijn met geheven hoofd hier naartoe gekomen en we gaan met geheven hoofd hier weg."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel