Wandelexpositie laat liefhebbers buiten genieten van kinderkunst

ENS • Di 3 november 2020 | 6:58 • Dinsdag 3 november 2020 | 6:58

Kunstliefhebbers kunnen deze week in Ens hun hart ophalen bij een wandelexpositie in het dorp. Drie basisscholen in Ens hebben samen met het Cultuurbedrijf Noordoostpolder de expositie georganiseerd met werken van leerlingen van de scholen.

De expositie komt voort uit het geschiedenisproject 'En Toen?', dat de scholen in het kader van de Kinderboekenweek hielden. De expositie toont zelfgemaakte voorwerpen uit diverse perioden in de geschiedenis én de toekomst: het leven in de prehistorie, de Germanen, ridders en robots. De kunstvoorwerpen zijn te bezichtigen achter de ramen van basisscholen Het Lichtschip, De Regenboog en De Horizon. Een speciale route leidt de bezoekers langs de drie scholen.

Alle 270 leerlingen maakten vier weken lang een reis door de tijd. Cultuurbedrijf Noordoostpolder verzorgde in deze periode het beeldend atelier in de klas. De leerlingen verdiepten zich in de thema's en gebruikten die opgedane kennis bij het maken van de kunststukken in de tentoonstelling.

Een selectie van de kunstwerken is vanaf 10 november ook te bewonderen bij het Cultuurbedrijf Noordoostpolder in Emmeloord. Geïnteresseerden zijn daar tot 26 november welkom de kunstwerken te komen bezichtigen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel