Het beeldje van De Polderpioniers gaat weer verhuizen

DRONTEN • Wo 4 november 2020 | 12:29 • Woensdag 4 november 2020 | 12:29

Het beeldje van De Polderpioniers gaat terug naar De Noord in Dronten. Dat heeft het college besloten nadat ruim driehonderd inwoners een petitie hebben ondertekend. Het beeldje komt nu bij de kruising met De Dukdalf.

Het bronzen kunstwerk stond altijd al aan De Noord, maar moest wijken voor het appartementencomplex Dierenweide. Nadat het geruime tijd in de gemeentelijke opslag had gelegen, voerden bewoners van het Heuvelpark begin dit jaar actie om het beeldje voor hun appartementen te krijgen. Daar werd het in mei inderdaad geplaatst.

Petitie
Onder leiding van Georgette Rozendaal en Ulco Sijmonsma startten bewoners van De Noord in september een handtekeningenactie voor terugkeer van het beeldje naar de oorspronkelijke omgeving: "Want historisch gezien hoort 'ie hier." B en W hebben daar nu mee ingestemd.

Het beeldje werd in 1977 geplaatst ter gelegenheid van het 25-jarig ambtsjubileum van Jan Griede, de eerste gemeentesecretaris van Dronten. Het kwam tot stand na een inzamelingsactie. Kees Jansen maakte een man in werkkleding, die zijn vrouw wijst op de wijdheid van het polderlandschap rondom hen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel