Tienduizenden kaartjes tegen eenzaamheid

FLEVOLAND • Wo 4 november 2020 | 14:24 • Woensdag 4 november 2020 | 14:24

Zorggroep Oude en Nieuwe Land (ZONL) en Ledenvereniging Oude en Nieuwe Land starten een kaartenactie om eenzaamheid tegen te gaan. Ze gaan tienduizenden kaarten uitdelen, onder andere in Noordoostpolder en Urk.

Verenigingsmanager van de ledenvereniging Gonny Schot hoopt dat mensen de kaartjes aangrijpen om anderen een hart onder de riem te steken. "Dat je het stuurt naar iemand waarvan je graag wilt dat ze weten dat je iets voor ze betekent."

Wie een kaartje wil sturen, kan deze uit een lokale krant halen en opsturen. Er zijn ook plekken waar de kaarten opgehaald kunnen worden. Sommige daarvan zijn inmiddels ook gesloten, zoals de bibliotheken.

Eenzaamheid lastig te zien
Naast de kaartenactie herhaalt de ledenvereniging ook het coronafonds van eerder dit jaar. Initiatiefnemers kunnen zich daar melden met een goed idee of plan. Volgens Schot is er nogmaals tien keer vijfhonderd euro beschikbaar. Tijdens de eerste golf werd dat fonds goed gebuikt.

De ledenraad en de medewerkers maken zich volgens Schot al langer zorgen om eenzaamheid. Door corona werd dit thema ineens 'van ons allemaal'. Naast ouderen blijken ook veel jongeren eenzaam te zijn, ook al is dat aan de buitenkant soms lastig te zien. De zorginstellingen denken dat het daarom extra goed is om op elkaar te letten.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel