COVID-unit Emmeloord vol: nieuwe unit in Lelystad

FLEVOLAND • Wo 4 november 2020 | 17:25 • Woensdag 4 november 2020 | 17:25

De maandag geopende COVID-unit in Emmeloord is vol, daarom opent Woonzorg Flevoland donderdag een nieuwe unit in de Uiterton in Lelystad. De units zijn bedoeld voor coronapatiënten die niet meer in het ziekenhuis hoeven te blijven maar nog wel langer tijd nodig hebben om te herstellen.

Bestuurder John Bos: "We willen voorkomen dat ziekenhuizen de zorg moeten afschalen omdat er niet genoeg bedden zijn. Daarom richten we nog een COVID-unit in. Het gaat om een aparte vleugel van de Uiterton, waar nu een eerstelijns verblijf zit." Voor coronapatiënten die worden binnengebracht is een aparte ingang.

In de nieuwe COVID-unit zijn 13 bedden beschikbaar. De patiënten die nog op de afdeling verbleven zijn verhuisd naar een nieuwe plek. Het personeel van de afdeling blijft wel en die zijn volgens Bos al gewend aan het dragen van beschermende middelen. Toch heeft hij deze beslissing wel eerst aan ze voorgelegd: "Gelukkig zeiden ze volmondig 'ja'."

Hoelang de afdeling een COVID-unit blijft is nog niet duidelijk. Bos: "Totdat het niet meer nodig is."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel