Speciale aandacht voor gezond ontbijten op school

EMMELOORD • Do 5 november 2020 | 10:15 • Donderdag 5 november 2020 | 10:15

Op de Zonnebloemschool in Emmeloord schoven leerlingen donderdagochtend aan de ontbijttafel tijdens de week van het Nationaal Schoolontbijt. De christelijke school voor speciaal onderwijs is één van de 74 basisscholen in Flevoland die meedeed aan de achttiende editie van het evenement.

Landelijk doen er dit jaar ruim 2.700 scholen aan mee met zo'n 500.000 leerlingen. Het thema van de landelijke ontbijtweek is: 'een betoverende tijd begint met een goed ontbijt'. Kinderen leren tijdens de week dat een goed ontbijt niet alleen lekker is, maar ook gezond.

De leerlingen van de klas 'Boterbloem' snappen dat gezond eten belangrijk is. Passend bij de afdelingsnaam gaat de botervloot van het ene naar het andere bordje. Toch denken de leerlingen daar wel over na. "Brood is gezonder zonder boter", zegt Gerben. Hij heeft ham en kaas op zijn boterhammetjes gedaan. Toch wordt hij ontmaskerd als zoetekauw, want thuis eet hij anders. Daar eet hij broodjes met pasta of hagelslag.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel