Raad hamert op snelle duidelijkheid 'corrupte politicus'

URK • Do 5 november 2020 | 22:55 • Donderdag 5 november 2020 | 22:55

De gemeenteraad van Urk heeft er bij burgemeester Van den Bos op aangedrongen dat er snel duidelijkheid moet komen over wie de politicus is die banden zou hebben met criminelen. Hans Crebas van het CDA vroeg in de gemeenteraadsvergadering donderdagavond aan de burgemeester: "Wie is die politicus en moet die naam niet heel snel bekend gemaakt worden?".

Burgemeester Cees van den Bos heeft begrip voor het ongeduld van de raad maar zegt dat haast en zorgvuldigheid niet met elkaar in botsing moeten komen. Hij hoopt snel van het Openbaar Ministerie te horen wanneer een onderzoek naar deze vermoedelijke samenwerking tussen een Urker politicus en een groep criminelen kan beginnen en wanneer er uitkomsten verwacht worden. Hij riep de gemeenteraadsleden op tot die tijd niet te speculeren.

De burgemeester beloofde verder dat de raadsleden nauwer betrokken zullen worden bij de aanpak van ondermijning. Wel wees Van den Bos erop dat er altijd vertrouwelijke gegevens zullen zijn die niet breed gedeeld kunnen worden. Vorige maand verscheen een boek van een Belgische schrijver waarin de kwestie aan de orde komt. Inmiddels is duidelijk dat een citaat uit dat boek uit een vertrouwelijk ondermijningsrapport komt.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel