Oplichter van bejaarden op heterdaad betrapt

ALMERE • Vr 6 november 2020 | 17:45 • Vrijdag 6 november 2020 | 17:45

De politie heeft in Almere donderdag iemand aangehouden die ervan wordt verdacht een bejaard echtpaar te hebben opgelicht. Toen de 'postbezorger' bij het echtpaar aanbelde, zaten de agenten op dat moment in de woning.

De ouderen hadden eerder die dag telefonisch hun pincode aan een onbekende gegeven. Ze waren volgens de politie door iemand gebeld die zich voordeed als medewerker van een bank. Telefonisch werd verteld dat een postbode de pinpas later die avond bij het paar zou ophalen.

De ouderen vertrouwden het toch niet en belden de politie. Agenten gingen naar de woning in Parkwijk toe en troffen daar een nogal aangeslagen echtpaar aan. Tijdens het bezoek van de politie werd het paar nogmaals gebeld door de 'bankmedewerker' met de mededeling dat de bezorger er ieder moment kon zijn.

Toen er na een tijdje wachten werd aangebeld en de bezorger om de pinpas vroeg, kwamen de agenten bij de deur. De man is aangehouden en meegenomen voor verhoor.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel