Wethouder: 'Brief minister over versnelde bouw erkenning voor stad'

ALMERE • Vr 6 november 2020 | 17:59 • Vrijdag 6 november 2020 | 17:59

Wethouder Julius Lindenbergh van Almere ziet voor zijn gemeente een sleutelpositie in het oplossen van de woningnood in Nederland. Minister Ollongren van Binnenlandse Zaken schreef donderdag in een brief aan de Tweede Kamer dat de komende tien jaar er in Flevoland en Noord-Holland in totaal 240.000 nieuwe woningen worden gebouwd.

"Ik ben blij dat uit deze brief blijkt dat Almere een belangrijke rol speelt in het oplossen van woningnood", aldus Lindenbergh. "Het is fijn om deze erkenning te krijgen."

Verdeling onbekend
Hoeveel woningen er van die 240.000 precies in Flevoland gebouwd gaan worden is onbekend.

Wel hebben het Rijk, de provincie en gemeente Almere de ambitie uitgesproken om fors meer te bouwen. De verwachting is dat dat er 95.000 tot 115.000 woningen gebouwd kunnen worden, maar niet voor 2030. Voor 2050 lijkt reëler.

IJmeerverbinding
Er zijn al plannen om flink te bouwen in Almere Pampus. Voorwaarde voor de gemeente Almere is wel dat de IJmeerverbinding er komt. Dit zou een brug of tunnel moeten zijn die het gebied direct verbindt met Amsterdam. "Ik snap dat de minister daar nu nog geen toezegging over doet", aldus Lindenbergh. "Maar we kunnen Almere Pampus pas ontwikkelen als er zekerheid is over de IJmeerverbinding. Want we willen dat die bereikbaarheid goed blijft."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel