Corruptie-onthulling "ingeslagen als een bom"

URK • Za 7 november 2020 | 9:00 • Zaterdag 7 november 2020 | 9:00

"Het is ingeslagen als een bom." Zo omschrijft CDA-fractievoorzitter Hans Crébas het effect van de onthulling dat een prominente Urker politicus volgens een geheim rapport banden heeft met een criminele organisatie. "Als je dat leest sla je wel even behoorlijk tegen het plafond", zegt Crébas in het programma Over Flevoland Gesproken.

Crébas noemt het een vervelende situatie, omdat iedere politicus nu verdacht is. Die situatie had volgens hem voorkomen kunnen worden als toenmalig burgemeester Pieter van Maaren de gemeenteraad actiever had betrokken bij het hele traject rond het onderzoek naar criminele ondermijning. Crébas vindt dat de fractievoorzitters hadden moeten worden ingelicht dat er ernstige signalen naar boven waren gekomen.

De CDA-er bestrijdt dat het gevoel voor integriteit in de Urker politiek onvoldoende is ontwikkeld. "De reacties van collega's op dit nieuws zijn echt oprecht en met verontwaardiging. Maar doordat mensen elkaar al langere tijd kennen, kunnen er wel gewoonten en vanzelfsprekendheden in sluipen waarvan je achteraf zegt: dat gaat te ver."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel