CKV De Kubus gaat ondanks coronamaatregelen door met lessen voor kinderen

LELYSTAD • Za 7 november 2020 | 15:00 • Zaterdag 7 november 2020 | 15:00

Kunstcentrum De Kubus in Lelystad gaat ondanks de verscherpte coronamaatregelen door met de lessen kunst en cultuur voor kinderen tot en met 17 jaar. Volgens de website van De Kubus worden maatregelen getroffen om de lessen toch door te kunnen laten gaan.

Vanaf maandag mogen ouders en begeleiders van de cursisten het gebouw van de Kubus niet meer in. Jonge kinderen kunnen door de docent in de foyer worden opgehaald. Kinderen ouder dan 12 jaar en docenten moeten een mondkapje dragen in de gangen van het gebouw. In de lokalen mag het mondkapje worden afgedaan. Cursisten van 18 jaar en ouder krijgen online les. De Kubus geeft ook lessen in popcentrum Corneel. Daar gelden dezelfde regels.

De Kubus lijkt met de genomen maatregelen de enige cultuurinstelling in Flevoland te zijn die doorgaat met de activiteiten. Andere instellingen als KAF in Almere, Cultuurbedrijf Noordoostpolder en De Meerpaal in Dronten sluiten de deuren en leggen alles tot en met 18 november stil. De Meerpaal denkt wel na over een alternatieve invulling van de lessen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel