Feestvierders op eiland kwamen uit Ermelo

ZEEWOLDE • Ma 9 november 2020 | 11:56 • Maandag 9 november 2020 | 11:56

De mannen die afgelopen weekend een illegaal feest hielden op een eilandje bij Zeewolde kwamen uit Ermelo. Dat heeft de politie bekendgemaakt. De melding over overlast van muziek en vuurwerk op het eiland in het Wolderwijd kwam rond 20:30 uur 's avonds binnen bij de politie. Omdat met een warmtecamera vanaf de wal niets te zien was, is de politie met een boot van de brandweer naar het eiland De Zegge gevaren.

De drie mannen (27, 29 en 30 jaar) zaten rond een kampvuur en waren volgens de politie onder invloed van drank. Het drietal heeft een boete gekregen voor 'groepsvorming', dat verboden is in coronatijd. Overigens waren er volgens de politie eerder op de avond nog zeker tien andere feestvierders op het eiland, maar die waren al vertrokken voordat de agenten hadden aangemeerd.

Een aggregaat dat de elektriciteit leverde voor de muziekinstallatie is in beslag genomen. De feestgangers zijn 'voor hun eigen veiligheid' aan wal gebracht. De gemeente Zeewolde laat weten dat De Zegge niet wordt afgesloten. 'De politie heeft opgetreden vanwege een overtreding van de coronamaatregelen', aldus een woordvoerder van de gemeente Zeewolde.

Het eiland De Zegge is van de gemeente Zeewolde. Het wordt in de zomermaanden gepacht door Gastvrije Randmeren. De pachtperiode liep tot 31 oktober.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel