"Probleembrug verdient aandacht van Flevoland en Gelderland"

DRONTEN • Ma 9 november 2020 | 16:40 • Maandag 9 november 2020 | 16:40

Flevoland en Gelderland moeten samen plannen maken voor de verbinding tussen Dronten en Elburg. Dat vindt Maroeska Veldkamp van de ChristenUnie uit Elburg. De huidige brug is niet meer van deze tijd en vraagt volgens raadslid Veldkamp om vernieuwing.

De brug tussen Dronten en Elburg zorgde eerder dit jaar geregeld voor flinke vertragingen en files. Het verkeer had ook flink last van onderhoudswerkzaamheden die uitliepen. De laatste maand zijn er geen problemen geweest.

"Volgend jaar komt er weer overlast vanwege onderhoudswerk. We moeten blijven lobbyen voor een toekomstbestendige oplossing voor de Elburgerburg", zegt Veldkamp. "Het gaat geld kosten, welke oplossing je ook kiest. Er is dan wel een plan nodig. Zodat je ook weet hoeveel geld je nodig hebt." Maroeska Veldkamp roept Flevolandse en Gelderse raadsleden op te blijven lobbyen bij de provinciebesturen, voor een betere oeververbinding tussen beide gemeentes.

Een van de oplossingen die genoemd worden, is een aquaduct. De provincie Flevoland vindt dat vooralsnog te duur. Zij verwacht dat de Elburgerbrug weer jaren mee kan na het onderhoud van volgend jaar. De Gelderse provincie lijkt het vooral te zien als een verantwoordelijkheid van Flevoland. "We liggen schijnbaar te ver weg van de beide provinciehuizen om de verkeersproblemen hier serieus onder de aandacht te krijgen. Maar dit pareltje in de middle of nowhere verdient dat wel", zo besluit Veldkamp.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel