VVD: 'Bereikbaarheid en voorzieningen in Poort niet goed'

ALMERE • Ma 9 november 2020 | 22:28 • Maandag 9 november 2020 | 22:28

Burgemeester en wethouders in Almere moeten duidelijkheid geven hoe Almere Poort afgebouwd gaat worden. De bereikbaarheid en het voorzieningenniveau in het stadsdeel zijn niet in orde en dat moet verbeterd worden. De lokale VVD-fractie vraagt om concrete oplossingen.

Volgens Ulysse Ellian van de VVD is dit nieuwe stadsdeel hard aan het groeien, maar "goede toegang van Almere Poort en wijken zoals het Columbuskwartier en Europakwartier is niet gewaarborgd." Ellian noemt als voorbeeld de werkzaamheden aan de Elementendreef. Het wegdek moet vervangen worden, waardoor de weg deels ruim een half jaar afgesloten zal worden. "De enige toegangsweg tot Almere Poort is inmiddels een bouwweg geworden, omringd door zandhopen. De weg is onoverzichtelijk, smal en van slechte kwaliteit. Bij regen veranderen de zandhopen in modderstromen."

Ook is het voorzieningenniveau onder de maat. Volgens Ellian kent het stadsdeel enkele supermarkten en een gezondheidscentrum. "Andere voorzieningen heeft Almere Poort niet, terwijl het een volwassen stadsdeel geworden is. Almere Poort zal enorm blijven groeien aangezien verschillende delen nog gebouwd moeten worden. Het voorzieningenniveau mag dan niet achterblijven."

De VVD zegt het logisch te vinden dat inwoners in het begin enige overlast van bouwwerkzaamheden moesten accepteren, omdat dat bij een nieuw stadsdeel hoort. Maar omdat Poort inmiddels tien jaar oud is, moet er een duidelijk overzicht komen van hoe het afgebouwd gaat worden. "Dat draagt ook bij aan helderheid en draagvlak bij inwoners", vindt de partij.

Donderdag wordt dit onderwerp tijdens de Politieke Markt besproken.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel