Snel meer duidelijk over plan Rietweg

DRONTEN • Di 10 november 2020 | 14:15 • Dinsdag 10 november 2020 | 14:15

Omwonenden van het voormalig tuincentrum Groenrijk aan de Rietweg in Dronten komen volgende week meer te weten over het plan voor arbeidsmigrantenhuisvesting op die plek. De projectontwikkelaar die de huisvesting wil realiseren, heeft omwonenden die bezorgd zijn over de plannen toegezegd deze maand met informatie te komen, en hij hoopt dat volgende week te doen.

Of het plan doorgaat is allerminst zeker. Afgelopen zomer werd duidelijk dat de Groenrijk-locatie verkocht is, onder voorbehoud dat er toestemming komt voor de bouw van de arbeidsmigrantenhuisvesting. De gemeente Dronten is op de hoogte van de plannen, maar de formele procedure om het huisvestingsplan goed- of af te keuren is nog niet opgestart.

Sommige omwonenden willen überhaupt niet dat er woonunits voor arbeidsmigranten aan de Rietweg komen en proberen met een Facebookpagina en het verzamelen van handtekeningen tot een breed gedragen protest vanuit de wijk te komen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel