Druk op mantelzorgers steeds groter in coronacrisis

FLEVOLAND • Di 10 november 2020 | 16:57 • Dinsdag 10 november 2020 | 16:57

De druk op mantelzorgers wordt steeds groter. Dat zegt Gerdien Kramer, mantelzorgconsulent bij welzijnsgroep Carrefour. Volgens Kramer kunnen mantelzorgers door corona minder op hulp terugvallen en dat maakt het soms te zwaar om iemand thuis te verzorgen.

Kramer stelt dat de wereld van de naaste verzorgers sinds de uitbraak van het virus vaak een stuk kleiner is geworden. Dagbesteding voor gehandicapte kinderen is niet altijd vanzelfsprekend meer en omdat veel mensen tot de risicogroep behoren komt er minder hulp vanuit de omgeving.

Volgens Kramer is het belangrijk dat de mantelzorgers goed begeleid worden. Vanuit Carrefour kan hulp geboden worden als dat nodig is. De welzijnsgroep heeft een groot netwerk aan vrijwilligers die bijvoorbeeld boodschappen kunnen doen voor de mantelzorgers.

Carrefour staat dinsdag stil bij de Dag van de Mantelzorg. Er worden tassen met spullen uitgedeeld in de provincie en er is een videoboodschap opgenomen voor de mantelzorgers.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel