Mantelzorgers krijgen cadeautas op Dag van de Mantelzorg

FLEVOLAND • Di 10 november 2020 | 18:00 • Dinsdag 10 november 2020 | 18:00

Mantelzorgers in Dronten, Noordoostpolder en Zeewolde werden dinsdagochtend, op de Dag van de Mantelzorg, feestelijk verrast met een cadeautas. In Dronten was hij gevuld met levensmiddelen, informatie over mantelzorg en een bedankkaart van wethouder Van Bergen. Het was daar het alternatief voor de jaarlijkse mantelzorgbijeenkomst in De Meerpaal die vanwege het coronavirus niet kon doorgaan.

"Het wordt ontzettend gewaardeerd", zegt sociaal werker Marion Driesman van De Meerpaal Welzijn. Zij bezorgt het levensmiddelenpakket samen met haar collega's, met InterAktContour en de Mantelkring. In totaal krijgen zo'n 500 mantelzorgers in de gemeente Dronten het pakket. Alleen was het niet mogelijk om alle tassen op de Dag voor de Mantelzorg te bezorgen. Daarom ging De Meerpaal Welzijn maandag al op pad en worden ook woensdag nog cadeautassen aan huis bezorgd.

Met het levensmiddelenpakket hoopt Driesman meer mantelzorgers te bereiken dan normaal. "We zien jaarlijks maar een klein aantal mensen die op de Dag van de Mantelzorg afkomen. Hopelijk heeft het effect op anderen dat de gemeente aandacht heeft voor mantelzorgers, want er zijn best wel veel ondersteuningsmogelijkheden." Dan doelt Driesman onder meer op zorgvrijwilligers die mantelzorgers ondersteunen en op het Mantelzorgcompliment. Dat compliment is in de gemeente Dronten een bedrag van 80 euro.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel