250 Zeewoldenaren: kom gewoon langs met Sint Maarten

ZEEWOLDE • Wo 11 november 2020 | 16:55 • Woensdag 11 november 2020 | 16:55

Meer dan 250 mensen in Zeewolde hebben aangegeven dat ze het geen probleem vinden om vanavond kinderen aan de deur te krijgen met Sint Maarten. Dit ondanks de oproep van de Veiligheidsregio Flevoland om het feest alleen thuis te vieren. Geadviseerd wordt om op een alternatieve manier invulling te geven aan Sint Maarten. Dit om zo nieuwe besmettingen met het coronavirus te voorkomen.

De Zeewoldense Maggie Kleine - Van Leeuwen heeft een manier bedacht waarop kinderen die toch langs de deuren willen, alleen aanbellen bij mensen die dat prima vinden. Namelijk een online kaart met adressen van huishoudens die geen bezwaar hebben tegen zingende kinderen op de stoep. Voor Halloween werd een vergelijkbare kaart gemaakt.

"Een kindergezichtje zien dat een liedje zingt. Dat is toch het mooiste wat er is." Kleine - Van Leeuwen benadrukt dat het van belang is dat iedereen zich wel houdt aan een aantal regels. Namelijk enkel verpakt snoep uitdelen en alleen kinderen laten aanbellen. Ouders moeten onderling anderhalve meter afstand houden. Daarnaast wordt geadviseerd een lampje of pompoen neer te zetten zodat duidelijk te zien is dat kinderen welkom zijn.

De Veiligheidsregio Flevoland zegt tegen de NOS dat ondanks het afgegeven advies niet op te treden is tegen dit soort initiatieven. "Het is geen evenement, we kunnen het niet verbieden."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel