Mogelijkheden voor zonnepanelen in bermen A6 onderzocht

FLEVOLAND • Do 12 november 2020 | 9:41 • Donderdag 12 november 2020 | 9:41

Verschillende partijen verkennen het komende half jaar de mogelijkheid voor zonnepanelen langs de A6 en in de middenberm. Er wordt daarvoor gekeken naar het traject van de snelweg tussen Almere Oostvaarders en de Ketelbrug. De gemeenten Dronten en Lelystad, de provincie, het Rijk en Liander slaan hiervoor de handen ineen.

Er wordt eerst gekeken naar de impact die zonnepanelen in de middenberm hebben op de verkeersveiligheid, de ecologie en of ze op het bestaande elektriciteitsnetwerk aangesloten kunnen worden. Ook bekijken de partijen de landschappelijke inpassing en het financiële plaatje. Als dit alles positief is, dan wordt volgend jaar zomer een planfase opgestart waarin de ideeën verder uitgewerkt worden.

Al in 2017 kwamen zonnepanelen in de bermen van de A6 ter sprake. Toen was het alleen de provincie Flevoland die daartoe een onderzoek zou doen. Inmiddels zijn het Rijk, Liander en Rijkswaterstaat dus aangesloten.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel