Controles op bedrijventerreinen aangekondigd

DRONTEN • Do 12 november 2020 | 14:19 • Donderdag 12 november 2020 | 14:19

De gemeente Dronten gaat de komende tijd panden op bedrijventerreinen controleren. Dat gebeurt in samenwerking met het Openbaar Ministerie, de politie, de omgevingsdienst, de brandweer, de belastingdienst en netwerkbedrijven.

Volgens de gemeente kunnen de controles altijd en overal plaatsvinden, ook wanneer er bijvoorbeeld geen directe signalen zijn van criminele activiteiten.

De controles worden uitgevoerd om de veiligheid en het veiligheidsgevoel op bedrijventerreinen te vergroten. Burgemeester Gebben stelt vast dat ondernemers juist in coronatijd extra kwetsbaar zijn voor ondermijning. Ondernemers bij wie het water aan de lippen staat, zouden volgens de burgemeester kunnen worden benaderd door criminelen met lucratieve financiële voorstellen.

Gebben vindt dat de gemeente erop toe moet zien dat hardwerkende ondernemers eerlijke kansen krijgen. Witwaspraktijken zorgen volgens hem voor oneerlijke concurrentie voor bedrijven.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel