In Groningen opgepakte man verdacht van tweede drugslab

ALMERE • Do 12 november 2020 | 15:54 • Donderdag 12 november 2020 | 15:54

Een Almeerder en een Amsterdammer die eind vorige maand werden opgepakt bij een inval in een drugslab in de provincie Groningen, worden ook verdacht van betrokkenheid bij een drugslab in Friesland. Dat meldt het Openbaar Ministerie (OM).

Het drugslab in Friesland werd in februari dit jaar ontdekt in een afgelegen boerderij in het dorpje Wânswert. Dat gebeurde na tips. In de boerderij werden een actief lab, een lab in aanbouw en een grote hoeveelheid synthetische drugs aangetroffen. Volgens het OM gaat het vermoedelijk om crystal meth, met een straatwaarde van rond de 4 miljoen euro. In de Friese boerderij werd destijds niemand opgepakt.

Bij het lab in het Groningse Lucaswolde werden vorige maand in totaal vier verdachten opgepakt. Naast de inmiddels 64-jarige Almeerder en de 47-jarige Amsterdammer gaat het om een man van 54 uit Westerkwartier en een man van 59 uit Amsterdam.

Zij zitten voorlopig nog vast: de raadkamer van de rechtbank in Leeuwarden bepaalde woensdag dat alle verdachten 90 dagen langer vastgehouden mogen worden.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel