Bouw nieuw medisch centrum begonnen

ZEEWOLDE • Vr 13 november 2020 | 12:24 • Vrijdag 13 november 2020 | 12:24

De bouw van een nieuw medisch centrum in Zeewolde is van start gegaan. Het gebouw op de hoek van de Horsterweg en de Gouwzee gaat 'Medisch Centrum Waterland' heten.

In het medisch centrum zullen niet alleen meerdere huisartsen en een apotheek komen, maar ook diëtisten, fysiotherapeuten en podologen nemen hun intrek in het gebouw. Ook komt er een psychiatrische praktijk.

Een van de initiatiefnemers van Medisch Centrum Waterland is huisarts Monique Bongers. "We merkten dat we steeds meer patiënten kregen en daardoor ruimtegebrek hadden", vertelt Bongers. "Vandaar dat we eind 2017 of begin 2018 begonnen met nadenken over een medisch centrum."

Ook thuiszorgorganisatie Coloriet en een aantal poliklinieken van het ziekenhuis St Jansdal komen in het gebouw achter de Albert Heijn. "Er komt een röntgencamera zodat er in Zeewolde foto's gemaakt kunnen worden", zegt Bongers. "Mogelijk komt er ook een prikpunt van het ziekenhuis."

Huisarts Bongers vindt het belangrijk dat er meer mogelijkheden voor zorg in Zeewolde komen. "Het is voor ouderen moeilijk om naar de overkant van het water te gaan of naar Lelystad. Ouderen zeiden al tegen mij blij te zijn dat ze nu met de rollator naar de dokter kunnen."

De verwachting is dat het medisch centrum aan het einde van de zomer in 2021 open zal gaan.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel