Onderzoek naar hulp minima bij kosten dierenarts

ALMERE • Vr 13 november 2020 | 12:57 • Vrijdag 13 november 2020 | 12:57

De gemeente Almere moet onderzoeken wat er gedaan kan worden om minima te helpen met de kosten van een dierenarts. Ook moet de gemeente inventariseren hoe groot het probleem is met minima die vanwege de kosten afzien van een bezoek aan een dierenarts.

De gemeenteraad heeft dat besloten na een voorstel van de Partij voor de Dieren, de PvdA en NIDA. De gemeente zou volgens die partijen contact moeten opnemen met dierenartsen, dierenasiels en de voedselbank om de omvang van het probleem in kaart te brengen.

Ook moet Almere kijken hoe andere gemeenten met het probleem omgaan. Zo zijn er gemeenten die minima een jaarlijks gratis consult bij een arts aanbieden of korting geven op chippen, vaccinaties en operaties.

Volgens de initiatiefnemers is het ook voor mensen die onder de armoedegrens leven belangrijk om een huisdier te hebben, bijvoorbeeld om eenzaamheid te verlichten. Het kan volgens de drie partijen niet zo zijn dat een dier onnodig lijdt omdat het baasje geen geld heeft voor een dierenarts.

Leefbaar Almere en het CDA, die tegen het voorstel stemden, vinden dat een inventarisatie geen zin heeft omdat er geen geld is om eventuele plannen uit te voeren. Dat zou ten koste gaan van andere vormen van armoedebestrijding.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel