Pakjesboot Sinterklaas ligt op Urk

URK • Za 14 november 2020 | 15:39 • Zaterdag 14 november 2020 | 15:39

Sinterklaas is weer in het land. Ook op Urk is de goedheiligman aangekomen. In stilte, want een intocht met honderden kinderen op de kade zat er dit jaar vanwege de corona-pandemie niet in.

Dat de Sint ook op Urk is, wordt bewezen door het feit dat zijn pakjesboot in de haven ligt. "Vanaf 2015 maken we op Urk het Pepernoten Journaal", legt Richard Oost uit. "De intocht sluit daar altijd helemaal op aan. Dit jaar moest het vanwege de corona-maatregelen allemaal anders."

Verbinding
De Sinterklaastijd is belangrijk voor de Urker samenleving. "Het zorgt voor verbinding", vindt Jan Anker. "Juist daarom wilden we dit jaar toch wat organiseren. Met het journaal konden we de afgelopen week laten zien dat de Sint op weg is naar ons dorp, nu de boot versierd en wel in de haven ligt, is meteen duidelijk dat hij ook goed is aangekomen."

De pakjesboot ligt nog zeker een week in de haven, naast restaurant Het Achterhuis. Kinderen die de boot willen zien, zijn welkom, maar kijken mag alleen vanaf de kade.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel