Verbazing over overdracht grond Nieuwe Natuur

DRONTEN • Zo 15 november 2020 | 15:25 • Zondag 15 november 2020 | 15:25

Zeven landbouwers uit Dronten zijn verbaasd dat de provincie al grond heeft overgedragen aan de initiatiefnemers van Nieuwe Natuur aan de oostkant van Dronten. De landbouwers claimen dat het bestemmingsplan nog niet is gewijzigd en dat er nog een juridische procedure loopt.

"Ondergetekenden wijzen erop dat zij nog steeds in discussie zijn met de gemeente Dronten om alsnog deel te kunnen nemen aan het project Nieuwe Natuur, omdat zij op onrechtmatige grond uitgesloten zijn van Nieuwe Natuur door de gemeente Dronten. Daartoe hebben ondergetekenden een voorlopig getuigenverhoor geïnitieerd dat op 7 december 2020 zal plaatsvinden bij de rechtbank Midden-Nederland locatie Lelystad", zo staat er in een brief aan de provincie.

Aan de oostkant van Dronten verdwijnt landbouwgrond om plaats te maken voor nieuwe natuur. Zo moeten er meer recreatieve mogelijkheden komen aan de rand van het Drontermeer.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel